Sponge Cake i Riskokare - Grundrecept
Ingredienser
Recept till en YumAsia Panda riskokare, 2-3 personer
- 2 ägg
- 1 tsk limejuice
- 0.5 dl strösocker
- 25 g smör (flytande går bra)
- 25 g mjölk
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 tsk majsstärkelse (går bra att skippa)
Instruktioner
- Knäck ägg i en bunke, häll i limejuicen
- Vispa hårt så gulorna slås sönder
- Häll i socker
- Vispa hårt tills det blir fluffiga mjuka toppar
- Blanda och sikta i torrvarorna, en tredjedel i taget, och vänd försiktigt i utan att vispa
- Värm mjölken och smöret tillsammans, blanda försiktit i smeten
- Smörj in bunken till riskokaren med lite smör/olja
- Häll i smeten, knacka botten för att släppa de största bubblorna
- Baka i riskokaren. 30 minuter på “Cake”-inställning.
- Låt stå 5-10 minuter på varmhållning, kolla med tandpetare om kakan är klar. Om mer tid behövs, stäng locket och låt stå på varmhålling. Kolla var femte minut till kakan är klar.
- Vänd ur på ett fat eller tallrik och låt svalna lite.