Risgrynsgröt i Riskokare - Grundrecept

Ingredienser

Recept till en YumAsia Panda riskokare, 3-4 personer.
Baserat på recept i manualen.

Med “kopp” menas den som följer med riskokare. Till Panda är det 180 ml.

  • 1 kopp ris (kort, ex. arbori eller grötris)
  • 1 kopp vatten
  • 2 koppar mjölk
  • 25 g smör (alt. kokosfett)
  • 1 st kanelstång
  • ca. 0.5 dl strösocker (valfritt)

Instruktioner

  1. Skölj riset tills vattnet är nära nog klart
  2. Häll i vattnet
  3. Koka riset med “Short Grain”-programmet
  4. När riset är kokat, öppna locket och fluffa till riset med spateln
  5. Häll i mjölken, bryt kanelstången i två och lägg i, samt lägg i smöret
  6. Stäng locket och låt stå på värmning i ca. 30 minuter
  7. Öppna och rör om. Är det för blött, stäng locket och vänta 5-10 minuter till.
  8. Repetera steg 7 tills gröten har bra konsistens.
  9. Smaka av. Krydda ev. med socker efter tycke.
  10. Låt svalna.

Servera medan det är “lagom” varmt, eller låt svalna helt och ställ in i kylen under matplast eller i en matlåda.