Risgrynsgröt i Riskokare - Grundrecept
Ingredienser
Recept till en YumAsia Panda riskokare, 3-4 personer.
Baserat på recept i manualen.
Med “kopp” menas den som följer med riskokare. Till Panda är det 180 ml.
- 1 kopp ris (kort, ex. arbori eller grötris)
- 1 kopp vatten
- 2 koppar mjölk
- 25 g smör (alt. kokosfett)
- 1 st kanelstång
- ca. 0.5 dl strösocker (valfritt)
Instruktioner
- Skölj riset tills vattnet är nära nog klart
- Häll i vattnet
- Koka riset med “Short Grain”-programmet
- När riset är kokat, öppna locket och fluffa till riset med spateln
- Häll i mjölken, bryt kanelstången i två och lägg i, samt lägg i smöret
- Stäng locket och låt stå på värmning i ca. 30 minuter
- Öppna och rör om. Är det för blött, stäng locket och vänta 5-10 minuter till.
- Repetera steg 7 tills gröten har bra konsistens.
- Smaka av. Krydda ev. med socker efter tycke.
- Låt svalna.
Servera medan det är “lagom” varmt, eller låt svalna helt och ställ in i kylen under matplast eller i en matlåda.